Σάββατο 9 Ιουνίου 2012

Τέλος στον κλασσικό πόλεμο


ΜΕΓΑΛΑ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ


Με την εξέλιξη της τεχνολογίας αλλάζουν καθημερινά τα οπλικά συστήματα και επομένως ο κλασσικός τρόπος που πολεμούν οι Ένοπλες Δυνάμεις.
Στον πόλεμο του Ιράκ είδαμε τη συμμετοχή του ιδιωτικού στρατού Blackwater, δηλαδή των σύγχρονων μισθοφόρων  και τα εγκλήματα που έκαναν χωρίς να τιμωρηθεί κανείς. Με τις ιδιωτικές συμβάσεις που υπογράφουν απαλλάσσονται από τις δεσμεύσεις των διεθνών κανόνων, τους οποίους μπορούν να παραβιάζουν όποτε και όσο θέλουν. 


Οι εταιρίες των σύγχρονων μισθοφόρων αυξάνονται σαν τα μανιτάρια πράγμα που σημαίνει ότι οι δραστηριότητές τους είναι πολύ κερδοφόρες. 


Οι σύγχρονοι πόλεμοι λοιπόν γίνονται με τη βοήθεια ιδιωτικών δυνάμεων, οι οποίες αναλαμβάνουν να κάνουν δουλειές που δεν μπορεί ο τακτικός στρατός, γιατί οφείλει να σέβεται και να τηρεί τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. 


Η πολεμική βιομηχανία έχει στρέψει όλο το ενδιαφέρον της στα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μπορούν να βομβαρδίζουν επιλεγμένους στόχους χωρίς την χρονοβόρα και πολυδάπανη μετακίνηση στρατιωτικών μονάδων.


Από την  ιστοσελίδα dunya bulteni πληροφορηθήκαμε ότι οι ΗΠΑ έχουν ετοιμάσει ήδη 12 Βάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών σε διάφορες χώρες και προτίθενται να τις αυξήσουν. 


Οι βάσεις αυτές βρίσκονται: Στην Τουρκία στη Βάση Ιντιρλίκ, στο Αφγανιστάν στο Τζελαλαμπάτ, στο Χοστ , το Κανταχάρ και Σιντζάν, στο Κατάρ στην αεροπορική βάση El Udeid, στις Φιλιππίνες στη Βάση Zamboange, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στη βάση Al Dafra, στην Υεμένη στη βάση El And ,στην Αιθιοπία στη βάση Arba Minch, στο Τζιμπουτί στη βάση Camp Lemonier και στις Σεϋχέλλες στη βάση Mahe.


Όπως φαίνεται με τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη οι πόλεμοι του μέλλοντος θα μετατραπούν σε ανταρτοπόλεμους…






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;