Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Βιομηχανικές ΑΠΕ


Η παρούσα δημοσίευση εμπλουτίζεται με συνεντεύξεις όσο προχωρά η συζήτηση για το πολύ σοβαρό θέμα της εγκατάστασης των ΑΠΕ σε ευρύτατη κλίμακα τόσο στο νησί όσο και σε όλη την Ελλάδα. Μιλούν (με αντίστροφη χρονολογική σειρά):






Σταύρος Καμπέλης, μέλος της υπό σύσταση "Παγκρήτιας Ανανεώσιμες ΑΕ". Μιλά για τους στόχους της εταιρίας και για τις ενστάσεις εναντίον της από κατοίκους και αιρετούς της Κρήτης. Λέει πως "θα αποσυρθούν οι προτάσεις της εταιρίας για επενδύσεις σε προστατευόμενες περιοχές".
Συνέντευξη στις 5 Απριλίου 2012:


Νίκος Ζούρος, πρόεδρος του τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Μιλά για τις επιπτώσεις στη γεωγραφία του τοπίου από τις ΑΠΕ και για τη σχεδιαζόμενη επένδυση μέσα στο Γεωπάρκο του απολιθωμένου δάσους της Λέσβου.

Συνέντευξη στις 5 Απριλίου 2012:


Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης χωροταξίας και Πρασίνο. Μιλά για την "αποχώρηση" της Περιφέρειας από την Εταιρία Λαϊκή Βάσης, για ασυμβατότητα ρόλων ελεγκτή και ελεγχόμενου της Παγκρήτιας Ανανεώσιμες και χαρακτηρίζει "καθρεφτάκια" τα ανταποδοτικά των ΑΠΕ.
Συνέντευξη στις 3 Απριλίου 2012:


Χαράλαμπος Φασουλάς, ερευνητής Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Μιλά για την ασυμβατότητα Γεωπάρκου και ηλιοθερμικού σταθμού στην περιοχή του Χώνου (Ίτανος), εντός των ορίων του δήμου Σητείας.

Συνέντευξη στις 3 Απριλίου 2012:



Θόδωρος Πατεράκης, δήμαρχος Σητείας. Μιλά για την πρόταση κατασκευής ηλιοθερμικού σταθμού στο Χώνο, στη θέση όπου σχεδιάζεται και το Γεωπάρκο Ιτάνου,τονίζοντας το κέρδος για το δήμο αλλά και τις θέσεις εργασίας.
Συνέντευξη στις 2 Απριλίου 2012:



Ρούσσος Κυπριωτάκης, δήμαρχος Αρχανών - Αστερουσίων. Μιλά για τις αιφνιδιαστικές χωροθετήσεις ΑΠΕ στην περιοχή του. Κάνει έκκληση στους πολίτες να μην πουλάνε τη γη τους, εξηγεί την αντιπαράθεση με την "Παγκρήτια Ανανεώσιμες".

Συνέντευξη στις 2 Απριλίου 2012:



Κώστας Λαμπρινός, αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας - Βιομηχανίας. "Αγνοείται προκλητικά η Αυτοδιoίκηση, αιφνιδιασμός μέσω Fast Track". Ζητά να γίνει από την αρχή ο σχεδιασμός με βάση περιβαλλοντικά κριτήρια.
Συνέντευξη στις 28 Φεβρουαρίου 2012:



Νίκος Γιγουρτάκης, μέλος της κίνησης "Πολίτες για την Κοινωνία και το Περιβάλλον Χερσονήσου". Μιλά για τους κινδύνους από τη χωροθέτηση υβριδικού σταθμού παραγωγής ενέργειας στο Κράσι, νότια των Μαλίων, πολύ κοντά στο προστατευόμενο "ατζιλακόδασος".

Συνέντευξη στις 26 Μαρτίου 2012:



Γιώργος Λαγκαδινός, εκπρόσωπος του Παγκρήτιου Δικτύου Αγώνα κατά των Βιομηχανικών ΑΠΕ. Μιλά σχετικά με τη σύσταση της Εταιρίας Λαικής Βάσης τονίζοντας πως "θα ξεπουληθεί πολύ γρήγορα στο Χρηματιστήριο".
Συνέντευξη στις 4 Ιανουαρίου 2012:



Σταύρος Αρναουτάκης, περιφερειάρχης Κρήτης, σχετικά με τη σύσταση της Εταιρίας Λαϊκής βάσης για τις ΑΠΕ. "Ενεργός η συμμετοχή της Περιφέρειας, για το καλό όλων των Κρητικών".

Συνέντευξη στις 4 Ιανουαρίου 2012:



Κωστής Πετράκης, μέλος της επιτροπής αγώνα στο Αποπηγάδι Χανίων. Μιλά για την παρέμβαση του Δικτύου κατά των ΒΑΠΕ στη δημόσια διαβούλευση στρατηγικού σχεδιασμού του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 για την Περιφέρεια Κρήτης.
Συνέντευξη στις 27 Δεκεμβρίου 2011:



Παναγιώτης Παπασταματίου, πρόεδρος ΕΛΕΤΑΕΝ (Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας). Μιλά για τις θετικές επιπτώσεις των ΑΠΕ, για τους αυστηρούς κανόνες αδειοδότησης και για την αναχρονιστική αντίληψη "παράγω μόνο όσο χρειάζομαι".

Συνέντευξη στις 23 Δεκεμβρίου 2011:



Κώστας Καράτζης, πρόεδρος του Συλλόγου κτηνοτρόφων Ηρακλείου. Μιλά για την κατάληψη ζωτικού χώρου της κτηνοτροφίας λόγω της ανεξέλεγκτης εγκατάστασης ΑΠΕ στην Κρήτη.
Συνέντευξη στις 13 Δεκεμβρίου 2011:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;