Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Οι πολιτικοί της Ελλάδας «πουλάνε» για άλλη μια φόρα την Βόρειο Ήπειρο!


Κόβουν την σύνταξη του ΟΓΑ και αφήνουν τους Βορειοηπειρώτες στην μοίρα τους!
Την ώρα που η Τουρκία προσπαθεί να δημιουργήσει με τεχνητό τρόπο τούρκικη μειονότητα σε Θράκη, Ξάνθη και Κομοτηνή δίνοντας το ποσό των 800 ευρώ σε ελληνικές μουσουλμανικές οικογένειες της περιοχής για να διατηρούν τα ήθη και τα έθιμα της Τουρκίας, η Ελληνική κυβέρνηση «πουλάει» για άλλη μια φορά τους Βορειοηπειρώτες και την Βόρεια Ήπειρο αφήνοντάς τους κυριολεκτικά στην μοίρα τους. Με τα νέα μέτρα που πήρε πριν από λίγες μέρες η «τριφασική» κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη κόβει οριστικά και αμετάκλητα την σύνταξη ΟΓΑ στους ηλικιωμένους Βορειοηπειρώτες που φυλάνε Ελληνικές Θερμοπύλες στα ιερά χώματα της Βορείου Ηπείρου. 
Σύμφωνα με το Μνημόνιο 3, πλέον για να πάρει κάποιος ηλικιωμένος Βορειοηπειρώτης σύνταξη ΟΓΑ θα πρέπει να διαμένει μόνιμα τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα και να συνεχίζει να μένει και κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής του. 


Με λίγα λόγια μας λένε πως αν κάποιος ηλικιωμένος Βορειοηπειρώτης θέλει να καταθέσει σήμερα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την σύνταξη ΟΓΑ,  θα πρέπει να βρίσκεται στην Ελλάδα από τις 22/11/1992 και πέραν αυτού δεν θα πρέπει να λαμβάνει ούτε ένα ευρώ από τα ψίχουλα που δίνει η Αλβανία για σύνταξη.

Ουσιαστικά προτρέπουν τους Βορειοηπειρώτες να ξεριζωθούν από τις πατρογονικές τους εστίες και να παραδώσουν την Βόρειο Ήπειρο σε αλβανούς εποίκους που ήδη κατακλύζουν τα χωριά της Ελληνικής Μειονότητας.

Μάλιστα ο νέος αντεθνικός νόμος θα ισχύσει και για τις αιτήσεις που ήδη εκκρεμούν -κι ας έχουν κατατεθεί πριν την ψήφιση του- ενώ από την 1.1.2013 θα επανεξεταστούν με τα νέα κριτήρια (για άλλη μια φορά) και όσοι Βορειοηπειρώτες λαμβάνουν ήδη την σύνταξη του ΟΓΑ.

Το ποτήρι ξεχείλισε, δεν φτάνει που μας ταλαιπωρούν τόσα χρόνια με την Ελληνική Υπηκοότητα και δεν έχουν καμία εθνική πολιτική για την Βόρειο Ήπειρο και τον βορειοηπειρωτικό ελληνισμό, πλέον μας δίνουν και την χαριστική βολή κόβοντας και τις συντάξεις του ΟΓΑ. Καιρός λοιπόν να ξεσηκωθούμε και να αντιδράσουμε απέναντι σ’ αυτήν την απαράδεκτη αντεθνική πολιτική που οδηγεί στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου! Οι βορειοηπειρωτικοί φορείς πρέπει να πάρουν άμεσα θέση!
Διαβάστε παρακάτω το σχετικό άρθρο που οδηγεί στον ξεριζωμό των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου:



5. Από 1.1.2013 η μηνιαία σύνταξη ανασφάλιστων υπερηλίκων του ν. 1296/1982 (Α΄ 128), όπως ισχύει, καταβάλλεται, εφόσον συντρέχουν αθροιστικά οι εξής προϋποθέσεις:

α. Έχουν συμπληρώσει το 67ο έτος της ηλικίας τους.

β. Δεν λαμβάνουν ή δεν δικαιούνται οι ίδιοι σύνταξη από οποιονδήποτε Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης ή το Δημόσιο στην Ελλάδα ή το εξωτερικό, ανεξαρτήτως ποσού, και επίσης, σε περίπτωση εγγάμων, δεν λαμβάνει ο/η σύζυγός τους σύνταξη μεγαλύτερη από το πλήρες ποσό της συνταξιοδοτικής παροχής, λόγω γήρατος, του άρθρου 4 του ν. 4169/1961.

γ. Διαμένουν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι (20) έτη πριν την υποβολή της αίτησης για συνταξιοδότηση και εξακολουθούν να διαμένουν κατά τη διάρκεια της συνταξιοδότησής τους.

δ. Το συνολικό ετήσιο ατομικό φορολογητέο εισόδημά τους, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημά τους δεν υπερβαίνει το ποσό των τεσσάρων χιλιάδων τριακοσίων είκοσι (4.320) ευρώ ή, στην περίπτωση εγγάμων, το συνολικό ετήσιο οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα, καθώς και το απαλλασσόμενο ή φορολογούμενο με ειδικό τρόπο εισόδημα δεν υπερβαίνει το ποσό των οκτώ χιλιάδων εξακοσίων σαράντα (8.640) ευρώ.
Εξαιρούνται της παροχής οι μοναχοί/ες οι οποίοι διαμένουν σε Ιερές Μονές και συντηρούνται από αυτές και όσοι εκτίουν ποινή φυλάκισης.
Με απόφαση του Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας μετά γνώμη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΓΑ και του ΣΚΑ καθορίζονται τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για την απόδειξη της συνδρομής των προϋποθέσεων που ορίζονται στις περιπτώσεις β΄ έως δ΄ της προηγούμενης παραγράφου, και η διαδικασία ελέγχου των εισοδηματικών κριτηρίων, καθώς και οι κυρώσεις που επιβάλλονται σε όσους υποβάλλουν ανακριβή στοιχεία.
Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας δύνανται να αναπροσαρμόζονται τα ποσά που αναφέρονται στην περίπτωση δ΄.

Εκκρεμείς αιτήσεις, καθώς και αιτήσεις που υποβάλλονται μέχρι 31.12.2012 κρίνονται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος πλην του ορίου ηλικίας που ορίζεται το 65ο έτος.

Με τα κριτήρια που ορίζονται στις περιπτώσεις β΄ έως και δ΄ της παρούσας ρύθμισης, επανακρίνονται από 1.1.2013 και όσοι έχουν ήδη καταστεί συνταξιούχοι.

6. Εισφορές ασφαλισμένων του ΟΓΑ για υγειονομική περίθαλψη που δεν έχουν καταβληθεί εμπρόθεσμα για χρόνο ασφάλισης μέχρι 31.12.2012, επαναϋπολογίζονται με ποσοστό 2,50% επί του ποσού της ασφαλιστικής κατηγορίας του άρθρου 4 του ν. 2458/1997 (Α΄15) στην οποία είχαν καταταγεί και ισχύει κατά το χρόνο καταβολής των εισφορών.

7. Όπου από τις κείμενες διατάξεις του ΟΓΑ αναφέρεται το 64ο έτος της ηλικίας αντικαθίσταται από το 66ο και όπου το 65ο από το 67ο.

8. Από 1.7.2013 η Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης Α.Ε. «Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε.» του ν. 3607/2007 (Α΄ 245) καθίσταται ενιαίος φορέας ελέγχου και πληρωμών συντάξεων των δικαιούχων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του Δημοσίου. Από 1.1.2013 μέχρι την 30.6.2013 οι πληρωμές των συντάξεων διενεργούνται από τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των επόμενων παραγράφων.
Από 1.12.2012 η Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε. συγκεντρώνει, ελέγχει και διασταυρώνει τα στοιχεία των συντάξεων των δικαιούχων των Φ.Κ.Α. και υπολογίζει το ποσό της μείωσης για τους συνταξιούχους, καθώς και για όσους λαμβάνουν συντάξεις από περισσότερους του ενός φορέα.

Οι Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης εποπτείας Υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εθνικής Άμυνας και το Δημόσιο αποστέλλουν έως τη 10η ημέρα κάθε μήνα στην Η.ΔΙ.Κ.Α. Α.Ε., σε ηλεκτρονική μορφή μηνιαίο αρχείο πληρωμών συντάξεων, στο οποίο περιέχονται αναλυτικά και ανά συνταξιούχο τα ποσά των συντάξεων που καταβάλλει ο κάθε φορέας.
Τα Αρχεία Πληρωμών Συντάξεων περιέχουν όλα τα αναγκαία στοιχεία ταυτοποίησης (Α.Μ.Κ.Α., Α.Φ.Μ. κ.λπ.).  Σε περίπτωση ελλιπών στοιχείων η επεξεργασία υλοποιείται στα διαθέσιμα στοιχεία και στους ταυτοποιημένους συνταξιούχους.
Κατεβάστε από τον παρακάτω σύνδεσμο το Μνημόνιο 3, στην σελίδα 5607 θα βρείτε το άρθρο που αφορά τους Βορειοηπειρώτες και τις συντάξεις ΟΓΑ. 

Μνημόνιο 3 - Σύνταξη ΟΓΑ (κατεβάστε το αρχείο)











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;