Τετάρτη 28 Νοεμβρίου 2012

Πρέπει τώρα να πεισθούν και οι Έλληνες


Τα κατάφεραν πράγματι. Όπως φαίνεται ο κ. Σαμαράς και ο κ. Στουρνάρας έπεισαν το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους δανειστές μας ότι η χώρα έγινε αξιόπιστη. Και ότι η κυβέρνηση εγγυάται την αξιοπιστία της. Μένει όμως τώρα να πεισθούν και οι Έλληνες πολίτες που θυσιάζονται εδώ και 3 χρόνια.


Διαβάζοντας (όπως πάντα) με ιδιαίτερη προσοχή όλα τα σχόλια που έγιναν στο χθεσινό μου σημείωμα "Τελείωσε οριστικά η Ελλάδα που ξέραμε" επιβεβαίωσα για ακόμη μια φορά ότι το κυρίαρχο συναίσθημα που χαρακτηρίζει την ισχυρή πλειοψηφία των πολιτών είναι η δυσπιστία και ιδίως η επιφυλακτικότητα για το πολιτικό σύστημα, τους πολιτικούς και τις κυβερνήσεις. Επιφυλακτικότητα που είναι τόσο έντονη ώστε να μην επιτρέπει να αναστραφεί η δυσπιστία. 

Αυτό είναι το συμπέρασμα μου, ως συνισταμένη, των σχολίων και των επισημάνσεων των σχολιαστών. Συμπέρασμα που όχι μόνο δικαιολογώ αλλά με κάνει και να απορώ για την δύναμη της αντοχής του λαού μπροστά σε μια πολιτική σκηνή. 

Πως όμως να μην είναι δύσπιστος ο ελληνικός λαός όταν έχει ακούσει από τους πολιτικούς που διαχειρίσθηκαν την κρίση εδώ και μια τριετία ότι τερματίζονται οι θυσίες του με τις περικοπές μισθών και συντάξεων και οι ίδιες περικοπές επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο με κορυφαίες αυτές που θα ισχύσουν από την 1η Ιανουαρίου 2013; 

Γιατί πρέπει να πιστέψει τώρα τον κ. Σαμαρά και τον κ. Στουρνάρα ότι είναι οι τελευταίες περικοπές αυτές που έγιναν; Επειδή δήλωσαν ότι περάσαμε τον κάβο και από αύριο ξεκινάει για την Ελλάδα μια άλλη ημέρα; Δεν φτάνει αυτό. 

Έχουμε χορτάσει από δηλώσεις αισιοδοξίας που δεν κράτησαν ούτε ένα εξάμηνο. Το είδαμε ξανά το «έργο» με πρωταγωνιστές τους κ.κ. Γ. Παπανδρέου, Γ. Παπακωνσταντίνου, Ε. Βενιζέλο και Λ. Παπαδήμο. 

Το είδαμε ξανά και ήταν σε «Θέατρο Σκιών». Ήταν το λαϊκά λεγόμενο «καραγκιοζιλίκι του κερατά...». Ακούσαμε και είδαμε ακόμη πολλά άλλα καραγκιοζιλίκια. 

Άλλα μας έλεγαν προεκλογικά για τις συντάξεις οι διεκδικητές της εξουσίας και άλλα έκαναν στην πράξη με πρόφαση τον μπαμπούλα της Τρόικας και των δανειστών. 

Άλλα υποσχέθηκε η κυβέρνηση του Σαμαρά για την φορολογία και άλλα συναντούμε στο φορολογικό νομοσχέδιο που κυκλοφόρησε ήδη. 

Προστασία της περιουσίας των φορολογουμένων υποσχέθηκαν και η προστασία αυτή μετατράπηκε σε κυνήγι της οικοδομής και του διαμερίσματος ακόμη και του φτωχού συνταξιούχου. 

Επανεξέταση της πολιτικής για τα χαράτσια είχαν πει και τα χαράτσια έπεσαν επί δικαίων και αδίκων...

Φορολογική τιμωρία εκείνων που έβγαλαν τα λεφτά τους έξω περιμένοντας το γύρισμα στην δραχμή αλλά ο «παραθερισμός» των χρημάτων συνεχίζεται στα όρη και στα βουνά...

Νοικοκυριό και συμμάζεμα του κρατικού τομέα υποσχέθηκαν και σφάζονται τώρα για να μην απολυθούν ούτε οι κλεφτοκοτάδες...

Αφανισμό των λαθρεμπόρων καυσίμων υποσχέθηκαν με αποτελεσματικά μέτρα και το μόνο χειροπιαστό που έχουμε είναι ότι πληρώνουμε ακριβότερα το πετρέλαιο θέρμανσης!!!

Λεφτά και κέρδη από την χρήση φωτοβολταϊκών στις ταράτσες των σπιτιών και των εργοστασίων υποσχέθηκαν και πριν από λίγες ημέρες ανακοίνωσαν ειδικές εισφορές και φορολόγηση των εργοστασίων που έχουν φωτοβολταϊκά με 30%!!!

Πάγωμα των τιμών στα τιμολόγια ρεύματος, φυσικού αερίου και εισιτηρίων υποσχέθηκαν και ετοιμάζουν αυξήσεις από 30% και πάνω σε όλα τα παραπάνω τιμολόγια. 

Πάταξη της φοροδιαφυγής υποσχέθηκαν και στην πράξη βλέπουμε φοροφυγάδες να πηγαίνουν στην αστυνομία της γειτονιάς τους να τους κερνάνε γλυκό του κουταλιού... και να τους αφήνουν ελεύθερους. 

Προστασία του πολίτη υποσχέθηκαν και άφησαν ελεύθερους γνωστούς σεσημασμένους φονιάδες από «λάθος» του δεσμοφύλακα!! 

Τον λαό στην εξουσία μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση υποσχέθηκαν και στην πράξη αποδείχθηκε ότι ο λαός χρηματοδοτεί τους «επαναστάτες» και την «επανάσταση» της Τοπικής Αυτοδιοίκηση ενάντια... σε αυτούς που ο λαός έβαλε στην εξουσία...Το μπάχαλο δηλαδή σε όλη του την έκταση. 

Ξεκαθάρισμα στο χώρο της παιδείας και των Πανεπιστημίων υποσχέθηκαν και στην πράξη στα Πανεπιστήμια ισχύουν οι κανόνες «επανάστασης» και «γκιλοτίνας»... Ζητούμενο βέβαια παραμένει ποια είναι η επανάσταση; Και ποιοι είναι οι επαναστάτες... 

Προστασία των χαμηλών εισοδημάτων υποσχέθηκαν αλλά χαρατσώνουν ακόμη και τον νοικάρη της γκαρσονιέρας των 150 ευρώ. 

Αναθέρμανση της επιχειρηματικής αγοράς με ρευστό και επιστροφή των οφειλών και ενεργοποίηση του ΕΣΠΑ υποσχέθηκαν αλλά για το ρευστό «σφυρίζουν αδιάφορα». 

Και για το ΕΣΠΑ έχουν βάλει στην ουρά τους ενδιαφερόμενους και θα τους στήσουν έξω από τις Τράπεζες να περιμένουν με το κατσαρολάκι... όπως τα παιδάκια της κατοχής με το κουπόνι του συσσιτίου.

Πώς να μην δυσπιστεί λοιπόν ο Έλληνας πολίτης όταν η πολιτική σκηνή έχει να του προσφέρει μόνο «προστάτες» της εκλογικής πελατείας. 

Μόνο «προστάτες» συμφερόντων κρατικών και επαγγελματικών συντεχνιών. Μόνο «προστάτες» πάσης φύσεως κρατικοδίαιτων; 

Αυτό το κλίμα δυσπιστίας. Και ιδίως αυτή η «πολιτική κωμωδία» του δήθεν πόνου για τον πράγματι δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό με τις αποδεδειγμένες θυσίες του πρέπει να αλλάξει. 

Και οφείλετε να το αλλάξετε με πράξεις και όχι με λόγια κ. Σαμαρά και κ. Στουρνάρα. 

Όπως άλλωστε κάνατε αναγκαστικά και στους δανειστές. 


Του Γιώργου Κράλογλου










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;