Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Βρέχει μετεωρίτες στην Ρωσία. (φώτο-βίντεο)


Μια σειρά εκρήξεων στον ουρανό των Ουραλίων περιοχή της Ρωσίας, φέρεται να προκλήθηκε από έναν μετεωρίτη, έχει προκαλέσει πανικό σε τρεις μεγάλες πόλεις. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο μετεωρίτης αναχαιτίστηκε από μια μονάδα αεράμυνας στον οικισμό Urzhumka κοντά στον προορισμό Τσελιάμπινσκ. Μια ομοβροντία πυραύλων φέρεται να ανατίναξε το μετεωρίτη σε κομμάτια σε ύψος 20 χιλιομέτρων.

Ένας μετεωρίτης είναι ένα στερεό κομμάτι του συντρίμμια από διαστημικά αντικείμενα, όπως αστεροειδείς ή κομήτες, που κυμαίνονται σε μέγεθος από τα μικροσκοπικά σε γιγαντιαία.



Όταν ένας μετεωρίτης πέφτει στη Γη, περνώντας μέσα από την ατμόσφαιρα προκαλεί να ζεσταθεί και να εκπέμπουν ένα ίχνος φωτός, σχηματίζοντας μια μπάλα φωτιάς είναι γνωστό ως ένα μετεωρίτη, ή σκοποβολή ή αστέρι που πέφτει.
Ένα φωτεινό φλας παρατηρήθηκε στις περιοχές Chelyabinsk, Tyumen και Sverdlovsk, Δημοκρατία της Ρωσίας και της Bashkiria στο βόρειο Καζακστάν.
Μέχρι και 150 άτομα ζήτησαν ιατρική βοήθεια, ως αποτέλεσμα του περιστατικού, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών. Δεν σοβαροί τραυματισμοί έχουν αναφερθεί, με τις περισσότερες από τις βλάβες που προκαλούνται από σπασμένα γυαλιά και τα ανήλικα διασείσεις.

Lifenews δήλωσε ότι τουλάχιστον ένα κομμάτι από το πεσμένο αντικείμενο προκάλεσε ζημιές στο έδαφος στο Chelyabinsk. Σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκθέσεις, προσέκρουσε σε έναν τοίχο κοντά σε ένα εργοστάσιο ψευδαργύρου, διαταράσσοντας το Internet της πόλης και των κινητών υπηρεσιών.
Το υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων ανέφερε ότι 20.000 εργαζομένους διάσωσης που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Τρία αεροσκάφη αναπτύχθηκαν για να ερευνήσει την περιοχή και να εντοπίσει άλλες πιθανές τοποθεσίες των επιπτώσεων.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν πως η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή που έμοιαζε σαν μια βροντή και σεισμός έπληξε την ίδια στιγμή, και ότι υπήρχαν τεράστια ίχνη του καπνού στον ουρανό. Άλλοι ανέφεραν ότι είδαν καύση αντικείμενα πέφτουν στη γη.











πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;