Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

Δέκα παραβάσεις και παραβιάσεις από την τουρκική Αεροπορία σήμερα

Αυξημένο αριθμό παραβιάσεων είχαμε σήμερα στο Αιγαίο από την τουρκική Αεροπορία σε σχέση με τις πρώτες ημέρες της εβδομάδας. Δώδεκα συνολικά τουρκικά μαχητικά εκ των οποίων τα 8 έφεραν οπλισμό πραγματοποίησαν σήμερα 2 παραβάσεις των κανόνων του FIR Αθηνών και 8 παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Η τουρκική δραστηριότητα εξελίχθηκε σε βόρειο και κεντρικό Αιγαίο.


πηγη

Η Ελλάδα δεν έχει ανάγκη κανέναν αρκεί να είμαστε ενωμένοι


Γράφει ο Λουκάς Δ. Συμπεράς


Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει έκδηλη ανησυχία στη χώρα μας όσον αφορά τις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο. Οι ΗΠΑ ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν όρθωσαν το ανάλογο ανάστημα απέναντι στις απειλές της Άγκυρας σε Ελλάδα-Κύπρο-Ισραήλ, και το μόνο που κάνουν είναι εδώ και καιρό να εκφράζουν τις …ανησυχίες τους. Φυσιολογική πέρα για πέρα η στάση των ΗΠΑ. Είναι σαν το γονιό που καλείται να χωρίσει τα …χαϊδεμένα του. Θα πάρει θέση; Όχι φυσικά. Απλώς θα κοιτάξει να τα χωρίσει. Αυτό κάνει και σήμερα η Ουάσινγκτον. Προσπαθεί να χωρίσει τα χαϊδεμένα της (Τουρκία-Ισραήλ) …

Έρχονται οι Τούρκοι στο Αιγαίο


του Κώστα Χαρδαβέλλα


Τον ξαφνικό έρωτα Ελλάδας – Ισραήλ θα τον πληρώσουμε πανάκριβα τις επόμενες εβδομάδες με τις επιθετικές ενέργειες που έχουν σχεδιάσει οι Τούρκοι να τις εκδηλώσουν στο αέρα και τη θάλασσα του Αιγαίου σε μία επίδειξη δύναμης στον άξονα Ελλάδα- Κύπρος –Ισραήλ.


Πληροφορίες από την Τουρκία μιλούν για τον καταρτισμό σχεδίων εξόδου στο Αιγαίου του τουρκικού στόλου που ναυλοχεί στα παράλια της Τουρκίας απέναντι από τα ελληνικά νησιά. Το σχέδιο της τουρκικής στρατιωτικής ηγεσίας περιλαμβάνει έναρξη περιπολιών τις αμέσως επόμενες ημέρες, δύο φρεγατών και τριών αντιτορπιλικών μέσα στο Αιγαίο, χωρίς καν να ζητήσουν έγκριση εισόδου στα ελληνικά χωρικά ύδατα από τις ελληνικές αρχές και παράλληλα καθημερινές πτήσεις παραβίασης του FIR Αθηνών από τουρκικά - οπλισμένα με πυραύλους - μαχητικά αεροσκάφη.

Έρχεται πόλεμος στη Μεσόγειο- Τα ελληνικά δεδομένα


Του Μενέλαου Τασιόπουλου


Πριν από λίγες ώρες άνδρες των επίλεκτων δυνάμεων ασφαλείας της Τουρκίας, έκαναν εξονυχιστικό έλεγχο σε πούλμαν με ισραηλινούς τουρίστες. Το θερμόμετρο της αντιπαράθεσης Τουρκίας-Ισραήλ ανεβαίνει κάθε ώρα που περνάει. Οι δύο χώρες από ην προηγούμενη εβδομάδα έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις σε επίπεδο πρέσβεων, ενώ οι σκληρές και επιθετικές δηλώσεις διαδέχονται η μία την άλλη.

πληρώσαμε 1,5 εκ. ευρώ για εισαγωγή ελαιολάδου από τη Γερμανία!


Σταθερά χαμηλές παραμένουν οι τιμές στην Κρήτη για το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, με τους ελαιοπαραγωγούς να περιμένουν τις εξελίξεις για την νέα ελαιοκομική περίοδο με έντονη ανησυχία.
Και αυτό γιατί, τα έως τώρα δεδομένα, δεν δείχνουν πως θα υπάρχουν βασικές αλλαγές στην τιμή παραγωγού για δύο βασικούς λόγους. Ο ένας είναι η οικονομική κρίση και ο δεύτερος η απροθυμία των Ιταλών να αγοράσουν ελαιόλαδο σε υψηλές τιμές παρά του ότι ακόμη και τώρα τα αποθέματα είτε έχουν εξαντληθεί είτε υπάρχουν σε πολύ μικρές ποσότητες.

W.S. Journal: Η Ελλάδα ξεμένει από χρήματα


Στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα Wall Street Journal κάνει λόγο για απολύσεις και περικοπές στο Δημόσιο που εξετάζει η κυβέρνηση. 


Οπως αναφέρουν οι ανταποκριτές της εφημερίδας από την Αθηνά, μετά από το ισχυρό τελεσίγραφο της Ευρωζώνης η σοσιαλιστική κυβέρνηση της Ελλάδας μελετά απολύσεις, χωρίς προηγούμενο στο Δημόσιο, αλλά και μεγάλες περικοπές στις δημόσιες δαπάνες, προκειμένου να διασφαλίσει την καταβολή της επόμενης δόσης  του μηχανισμού στήριξης.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ ΤΟ 2012;


ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ;

Πριν πολλά χρόνια, σύμφωνα και με το βίντεο που ακολουθεί παρακάτω, η NASA έβλεπε μέσω δορυφόρων κάποιο μεγάλο αντικείμενο, ίσως πλανήτη, να πλησιάζει προς το ηλιακό μας σύστημα. Αυτό ήταν φτιαγμένο από χαλκό. Τότε, φαίνεται πως παραδεχόταν πως οι Ολύμπιοι Θεοί επιστρέφουν! ! !

Τουρκική καταδρομική επιχείρηση στα Λεύκα της Κύπρου! (βίντεο)

Τούρκοι κομάντος εκτέλεσαν καταδρομική επιχείρηση στην περιοχή Λεύκα Κύπρου, περνώντας χωρίς να γίνουν αντιληπτοί ανάμεσα από τις γραμμές του ΟΗΕ έφτασαν σε μη επανδρωμένο φυλάκιο της ΕΦ έκλεψαν ελληνικές και κυπριακές σημαίες και μόλυναν με συνθήματα τους τοίχους του φυλακίου.


Είναι σαφές ότι η όλη επιχείρηση εντάσσεται στην απόπειρα της Τουρκίας να κλιμακώσει την ένταση στο νησί ενόψει των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ.


Eίναι επίσης αυτονόητο ότι θα είχαμε "λουτρό αίματος" αν γίνονταν αντιληπτοί από τους Εθνοφρουρούς, αν και φαίνεται ότι παρακολουθούσαν το φυλάκιο και ήξεραν ότι εκείνη την ημέρα δεν είχε φρουρά.

Αυξημένη επιφυλακή στην Κύπρο - Ειδική τουρκική μονάδα στο νησί


Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τέθηκαν από χθες η Εθνοφρουρά και η ΕΛΔΥΚ, μετά την επιτυχημένη καταδρομική επιχείρηση των Τούρκων κομμάντο στην περιοχή Λεύκα της Κύπρου και την αφαίρεση της ελληνικής και κυπριακής σημαίας. Πρόκειται για την κορυφαία πρόκληση που έχουν επιχειρήσει οι Τούρκοι με σαφή στόχο να επιδράσει ψυχολογικά αρνητικά στην ελληνοκυπριακή πλευρά.
Στο Επιτελείο της Εθνοφρουράς έχει δημιουργηθεί σάλος από το γεγονός, αλλά το χειρότερο όλων είναι ότι η νέα ηγεσία της έχει μείνει άφωνη από την εγκατάλειψη και το ανύπαρκτο μαχητικό πνεύμα που συνάντησε στις περισσότερες μονάδες, πλην τεθωρακισμένων και ειδικών δυνάμεων.

Η τηλεόραση σας κόβει χρόνια από τη ζωή


Παχυσαρκία, κάπνισμα, αλκοόλ, τηλεόραση: όλοι τους παράγοντες επικινδυνότητας για την εμφάνιση καρδιοαγγειακών παθήσεων και για το μικρό προσδόκιμο ζωής...


σύμφωνα με έρευνα. Για ποιόν λόγο και η τηλεόραση; Σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων του πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ που δημοσιεύεται στην Βρετανική Επιθεώρηση Αθλητικής Ιατρικής, όσοι παρακολουθούν ημερησίως τηλεόραση πάνω από έξι ώρες, θα χάσουν σχεδόν πέντε χρόνια από τη ζωή τους σε σχέση με όσους δεν παρακολουθούν καθόλου τηλεόραση. 

Pulpit rock
back to top ;