Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

“Η Deutsche Bank θα βγάλει πολλά λεφτά από την ελληνική κρίση”


Αντίστοιχα κέρδη με την Goldman Sachs το 2002 θα βγάλει από την ανταλλαγή των ελληνικών ομολόγων η γερμανική τράπεζα Deutsche Bank, αναφέρει σε δημοσίευμα της η Financial Times Deutschland.


Σύμφωνα με το άρθρο, η γερμανική τράπεζα θα παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες γι' αυτήν την ανταλλαγή που θα διαρκέσει μέχρι το 2020 με τον όγκο των συναλλαγών να φτάνει τα 135 δισ. ευρώ. 



Η εφημερίδα μάλιστα συγκρίνει τα οικονομικά οφέλη που θα έχει η τράπεζα με αυτά της Goldman Sachs, η οποία είχε λάβει το 2002  αμοιβή 300 εκατ. δολάρια για να αποκρύψει το ελληνικό χρέος. 


Σόιμπλε: “Το σχέδιο σώζει την Ελλάδα και προστατεύει την Ευρώπη” 


Την ίδια στιγμή , ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας σε άρθρο που συνυπογράφει με το γάλλο ομόλογο του Φρανσουά Μπαρουάν  στους Financial Times του Λονδίνου, υποστηρίζει ότι το σχέδιο σώζει την Ελλάδα. 


"Η Ευρώπη και το ευρώ βρίσκονται σε ένα σταυροδρόμι. Το θέμα του χρέους της Ελλάδας και της έλλειψης ανταγωνιστικότητας είναι ζωτικής σημασίας για τον περιορισμό του κινδύνου μετάδοσης της κρίσης στην υπόλοιπη Ευρωζώνη. Η πρόσφατη Σύνοδος Κορυφής ενέκρινε έναν οδικό χάρτη για την Ελλάδα, προκειμένου το χρέος της να καταστεί βιώσιμο και η χώρα να επιστρέψει στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης" υπογραμμίζουν.


"Με το πακέτο μέτρων που εγκρίθηκε κατά τη Σύνοδο Κορυφής της ευρωζώνης αποτρέψαμε το να γίνει η κρίση του χρέους της Ελλάδας μία κρίση που θα μπορούσε βλάψει συνολικά την Ευρωζώνη και ως εκ τούτου το ευρώ. Αλλά δεν είμαστε αφελείς. Η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην Ευρωζώνη απαιτεί υπομονή, μεγάλη αντοχή και όραμα" , γράφουν Σόιμπλε και Μπαρουάν. 


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;