Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Γέμισαν το Αστόρια στο Ηράκλειο οι αντιμνημονιακοί του Νότη Μαριά (video)


“Αντιμνημονιακοί Πολίτες” το κόμμα του Ν. Μαριά


«Αντιμνημονιακοί Πολίτες» είναι το όνομα του νέου κομματικού σχηματισμού που συστήθηκε με αρχηγό το Νότη Μαριά και παρουσιάστηκε επίσημα προχθές το βράδυ στο κινηματοθέατρο «Αστόρια». 
Σε μια κατάμεστη από αίθουσα κόσμο, όπου γέμισε και ο εξώστης, ο Νότης Μαριάς επανέλαβε για πολλοστή φορά τις θέσεις του για απομάκρυνση της Τρόικας με την ξεκάθαρη επισήμανση πως «η Ελλάδα δεν πωλείται». 
Τις θέσεις αυτές, αλλά και τη στάση του, φαίνεται ότι συμμερίζονται πλέον ολοένα και περισσότεροι πολίτες, οι οποίοι...
έχουν απέχθεια απέναντι στην Τρόικα, αλλά και επιθυμούν την ενεργοποίηση τους, αποκομμένοι ωστόσο από παλαιοκομματικές αντιλήψεις και σκοπιμότητες. 
Το σχέδιο του για την επόμενη ημέρα, αλλά και την πορεία εξόδου της χώρας από την κρίση, ανέλυσε στο πλαίσιο της χθεσινής ομιλίας του, ο επικεφαλής των «Αντιμνημονιακών Πολιτών» Νοτης Μαριάς. Ο κ. Μαριάς τόνισε τη σπουδαιότητα εξόδου από την κρίση, αλλά και την αναγκαιότητα εξόδου από την επιτήρηση της Τρόικας. Για πολλοστή φορά ο κ. Μαριάς ανέλυσε τις αρνητικές επιπτώσεις του Μνημονίου για τη χώρα, τονίζοντας πως ένας εναλλακτικός δρόμος έξω από το Μνημόνιο και τους δανειστές είναι εφικτός και μη καταστροφικός, όπως πολλοί θέλουν να κινδυνολογούν. Στο πλαίσιο της χθεσινής πανηγυρικής διαδικασίας παρουσιάστηκαν αναλυτικά στους παρευρισκόμενους οι αρχές οργάνωσης, δράσης και λειτουργίας του νέου πολιτικού φορέα, καθώς και οι βασικοί άξονες ενεργοποίησης. 




Υπενθυμίζεται πως η διακήρυξη του νέου εκλογικού φορέα βασίζεται σε εφτά κύριους άξονες, οι οποίοι συνοπτικά είναι οι έξης: 
1. Ακύρωση της δανειακής σύμβασης Ελλάδας / Κρατών Ευρωζώνης / ΔΝΤ. 
2. Ακύρωση του επονείδιστου δημοσίου χρέους που ανέρχεται στα 2 / 3 του συνολικού δημόσιου χρέους και βαθύ κούρεμα του υπόλοιπου χρέους. 
3. Άμεση και αποτελεσματική διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και του αναγκαστικού κατοχικού δανείου. 
4. Δίκαιη ανακατανομή του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου. 
5. Συντακτική συνέλευση για θέσπιση νέου συντάγματος με βάση τις αρχές της λαϊκής κυριαρχίας και της άμεσης δημοκρατίας. 
6. Κατοχύρωση της εθνικής μας ανεξαρτησίας, της ΑΟΖ και της Διεθνούς ουδετερότητας της πατρίδας μας. 
7. Παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν παραβιάσει το Σύνταγμα και τους νόμους.

(video με την ομιλία)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;