Πέμπτη 10 Μαΐου 2012

Έπιασαν τόπο οι φωνές αποδοκιμασίας κατά της συνθήκης ACTA


Την απόσυρση της συνθήκης ACTA, η οποία προέβλεπε την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στο Internet και όχι μόνο, προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νιλ Κρος, υπεύθυνη για την Ψηφιακή Ατζέντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Τον τελευταίο καιρό τόσο στην Ευρώπη όσο και στις ΗΠΑ είχε ξεκινήσει ένας ατελείωτος αγώνας πολλών χρηστών του διαδικτύου προκειμένου η συγκεκριμένη συνθήκη να αποσυρθεί.

Η Επίτροπος, επισημαίνοντας τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσε η ACTA στην Ευρώπη, δήλωσε χαρακτηριστικά: «είναι μια δυνατή πολιτική φωνή και ως τέτοια την καλωσορίζω, αν και δε συμφωνώ με όλα όσα λέγονται στο συγκεκριμένο θέμα».
Η ACTA βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και αναμένει την ετυμηγορία των Ευρωβουλευτών, ωστόσο μάλλον δε θα χρειαστεί να γίνει καν η ψηφοφορία έπειτα από τις δηλώσεις της Επιτρόπου.
Σημειώνεται ότι πρόκειται ίσως για τη σημαντικότερη –μέχρι τώρα τουλάχιστον- νίκη στον αγώνα για ένα διαδίκτυο χωρίς κανόνες copyright.
Σχόλιο: Ευελπιστούμε ότι η απόσυρση της συνθήκης ACTA είναι οριστική και όχι απλά ένας ελιγμός έχοντας ως στόχο τον προσωρινό κατευνασμό της οργής των χρηστών του διαδικτύου.




pygmi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;