Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Aγωγή στην Τουρκία για τον εμπρησμό του πεντελικού δάσους!


Mετά τον δήμο Ζαχάρως, αποζημίωση από την Τουρκία για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών θα ζητήσει και ο δήμος Πεντέλης για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το 1995 το πεντελικό δάσος.
Έπειτα από πρόταση του δημάρχου της Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, το απόγευμα της Τρίτης συγκαλείται εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Μελισσίων, Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, προκειμένου να συζητηθεί το η κατάθεση αγωγής κατά της Τουρκία για τους οργανωμένους εμπρησμούς ελληνικών δασών.

Μετά την ομολογία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος αποκάλυψε πως την περίοδο 1995-1997 το επίσημο τουρκικό κράτος χρηματοδοτούσε από μυστικά κονδύλια παρακρατικούς, εμπόρους ναρκωτικών και άντρες των τουρκικών ειδικών δυνάμεων για να καίνε τα ελληνικά δάση, πολλοί ελληνικοί δήμοι που έχουν γίνει στόχι των εμπρηστών της ΜΙΤ.


Οι Τούρκοι παραδέχονταν μάλιστα ότι μετά τις εκρήξεις βομβών στις τουρκικές τουριστικές περιοχές, πραγματοποιήθηκαν εμπρησμοί στα τουριστικά νησιά της Ελλάδας, την Κρήτη και τη Ρόδο.


Ο Δήμος Πεντέλης θα προσφύγει στα ελληνικά και διεθνή δικαστήρια για να διεκδικήσει αποζημιώσεις για τις μεγάλες φωτιές του 1995 που κατέστρεψαν το μεγαλύτερο μέρος του πεντελικού δάσους. Ο δήμος Πεντέλης δεν προτίθεται να αξιώσει οικονομική αποζημίωση, αλλά θα ζητήσει να υποχρεωθεί το τουρκικό κράτος να αναλάβει την δενδροφύτευση των καμένων εκτάσεων.


Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pulpit rock
back to top ;