Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Η νέα χρονιά να ξυπνήσει τον Έλληνα που κοιμάται μέσα μας


Για τη νέα χρονιά ευχόμαστε να μπορέσουμε όλοι μας να δούμε τις ρίζες μας, να σκεφθούμε το παρόν μας και ο καθένας χώρια να βρούμε μέσα μας τον Έλληνα και την Ελληνίδα που κρύβουμε, για να νιώσουμε την εθνική ευθύνη και να σηκώσουμε το βλέμμα απέναντι σε αυτούς που σχεδίασαν και εκτελούν την καταστροφή της πατρίδας μας. 


Ο νέος χρόνος θα είναι ένας χρόνος απόλυτης δοκιμασίας, αφού μεθοδεύεται και βρίσκεται στο τελευταίο στάδιό της η οριστική αρπαγή του πλούτου της πατρίδας μας, αλλά βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και ολοκληρώνεται η κλοπή των δικαιωμάτων και της ελευθερίας μας.    συνεχίζεται ....

Το φοινικόδασος του Βάι εκπέμπει σήμα κινδύνου


Τον κώδωνα του κινδύνου για το Φοινικόδασος του Βάι κρούουν επιστήμονες και φορείς που ζητούν να μην προχωρήσουν οι «δασοτεχνικές» επεμβάσεις, αφού μπορεί να διαταραχθεί όλο το οικοσύστημα.


«Οι προτεινόμενες επεμβάσεις δεν φαίνεται ότι θα λύσουν κανένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο είδος και το οικοσύστημά του, αντίθετα οι πραγματικές απειλές θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν, ενώ το οικοσύστημα θα διαταραχθεί σημαντικά», τονίζει με έγγραφό της η WWF Ελλάς, που υπογράφει ο κ. Καλούστ Παραγκαμιάν, υπεύθυνος του προγράμματος για την προστασία των νησιωτικών υγρότοπων της Ελλάδας.

"Γυρίσματα" στον Άγιο Νικόλαο για ιαπωνικό ντοκιμαντέρ


Ντοκιμαντέρ για την Κρήτη και τα έθιμά της "γυρίζει" συνεργείο ιαπωνικού τηλεοπτικού σταθμού, ξεκινώντας από την ανατολική Κρήτη.


Η ομάδα παραγωγής θα ξεκινήσει τα "γυρίσματα" την ημέρα των Θεοφανείων στον Άγιο Νικόλαο, καταγράφοντας τη ρίψη του Σταυρού στη θάλασσα, ενώ την επόμενη ημέρα θα καταγράψουν την ονομαστική γιορτή ... του Γιάννη!


Οι Ιάπωνες, ωστόσο, δε θα είναι απλώς παρατηρητές, αλλά θα καταγράψουν όλες τις διαδικασίες προετοιμασίας της γιορτής, ξεκινώντας από τα ψώνια, συνεχίζοντας με το μαγείρεμα και καταλήγοντας ... στο γλέντι!


Το ντοκιμαντέρ αυτό, που φιλοδοξεί να διεισδύσει στη ζωή των Κρητικών εκτιμάται ότι θα αποτελέσει μια πρώτης τάξης διαφήμιση για το νησί στη μακρινή Ιαπωνία.
cretalive.gr

Το σχέδιο αρπαγής της Ελλάδας


του Κώστα Χαρδαβέλλα


Το σχέδιο αρπαγής της Ελλάδας για ένα κομμάτι ψωμί από διάφορους «επενδυτές» και «οίκους» (από την Κίνα μέχρι τη Γερμανία και από την Αμερική μέχρι την Ουκρανία) είναι πλέον σε πλήρη εξέλιξη.
Γι' αυτό και δεν βγάζουν τις ελληνικές τράπεζες από την ασφυξία που τις έχουν καταδικάσει διεθνώς, καθώς δεν μπορούν να δανειστούν πλέον ούτε από τις περίφημες «Αγορές» ούτε από άλλα τραπεζικά ιδρύματα του εξωτερικού.
Και πεθαμένες τράπεζες σημαίνει πεθαμένη αγορά και παραγωγή. Και πεθαμένη αγορά σημαίνει πεθαμένη χώρα.

Aγωγή στην Τουρκία για τον εμπρησμό του πεντελικού δάσους!


Mετά τον δήμο Ζαχάρως, αποζημίωση από την Τουρκία για τους εμπρησμούς ελληνικών δασών θα ζητήσει και ο δήμος Πεντέλης για την πυρκαγιά που κατέστρεψε το 1995 το πεντελικό δάσος.
Έπειτα από πρόταση του δημάρχου της Πεντέλης, Δημήτρη Στεργίου, το απόγευμα της Τρίτης συγκαλείται εκτάκτως το δημοτικό συμβούλιο του νέου δήμου που προέκυψε από τη συνένωση των δήμων Μελισσίων, Νέας και Παλαιάς Πεντέλης, προκειμένου να συζητηθεί το η κατάθεση αγωγής κατά της Τουρκία για τους οργανωμένους εμπρησμούς ελληνικών δασών.
Pulpit rock
back to top ;